Unit 16 lớp 8: Inventions-Write

Trong tiết học Writing này, các em học sinh lớp 8 sẽ có cơ hội tìm hiểu các quá trình làm giấy thông qua bài tập điền từ vào chỗ trống, và tự sắp xếp các công đoạn và hoàn thành bài hướng dẫn cách làm kẹo sô-cô-la hay bột cacao. Mời các em tham khảo bài học Unit 16 "Inventions" lớp 8 Writing.

Unit 16 lớp 8: Inventions-Write

1. Task 1 Write Unit 16 lớp 8

Fill in each gap with one of these sequence markers to describe the procedure of papermaking

(Điền vào mỗi chỗ trống bằng từ nối để mô tả quy trình sản xuất giấy)

How Paper Is Made

(1) ________, logs are cut into small chips. (2)_______________ they are mixed with water and acid (3)________ they are heated and crushed into a heavy pulp. This wood pulp is also cleaned and chemically whitened. (4)________ it is passed through rollers to be flattened. (5)________ . sheets of wet paper are produced. (6)_______ . the water is removed from the sheets which are pressed, dried and refined until the finished paper is produced

Guide to answer

How Paper Is Made

(1) First, logs are cut into small chips. (2) Then they are mixed with water and acid. (3) Next they are heated and crushed to a heavy pulp. This wood pulp is also cleaned and chemically whitened. (4) After this, it is passed through rollers to be flattened. (5) Then, sheets of wet paper are produced. (6) Finally, the water is removed from the sheets which are pressed, dried and refined until the finished paper is produced.

Tạm dịch

Làm giấy diễn ra như thế nào

Đầu tiên, gỗ được cắt thành các lát nhỏ. Sau đó trộn với nước và axit. Tiếp theo đun nóng hỗn hợp đó và nghiền thành bột giấy nặng. Bột gỗ này cũng được làm sạch và dùng hóa chất tẩy trắng. Sau đó, nó được truyền qua các con lăn để làm phẳng. Sau đó, các tờ giấy bị ướt. Cuối cùng, các tấm giấy được ép khô nước, sấy khô và trau chuốt cho đến khi thành phẩm.

2. Task 2 Write Unit 16 lớp 8

Look at the sequence of pictures that describe how cacao beans are processed. Put them in the correct order

(Nhìn tranh mô tả quá trình chế biến hạt ca-cao rồi xếp đúng thứ tự các bức tranh)

Now use the sequence markers in exercise "write 1" to link sentences together in a paragraph

(Bây giờ hãy dùng từ nối ở bài tập 1 để nối các câu trên thành một đoạn văn)

a) The beans are dried in the sun.

b) They are shelled and ground to produce chocolate liquor.

c) The beans are roasted to bring out the chocolate favour.

d) The fruit harvest is fermented for three to nine days to kill the beans and turn them brown.

e) The beans are cleared in special machines.

f) The liquor is made into chocolate candy or cocoa powder.

Guide to answer

1 - d) The fruit harvest is fermented for three to nine days to kill the beans and turn them brown.

(Trái cây sau khi thu hoạch được lên men từ ba đến chín ngày để làm chết hạt và chuyển thành màu nâu.)

2 - a) The beans are dried in the sun.

(Hạt được sấy khô dưới ánh mặt trời.)

3 - e) The beans are cleared in special machines.

(Các hạt được bào chế trong các loại máy đặc biệt.)

4 - c) The beans are roasted to bring out the chocolate favour.

(Các hạt được rang để mang hương vị sô cô la.)

5 - b) They are shelled and ground to produce chocolate liquor.

(Chúng được bóc vỏ và nghiền nát để tạo ra chất lỏng sô cô la.)

6 - f) The liquor is made into chocolate candy or cocoa powder.

(Chất lỏng được làm thành kẹo sô-cô-la hoặc bột cacao.)

At first, the fruit harvest is fermented for three to nine days to kill the beans and turn them brown. Then, the beans are dried in the sun. Next, the beans are cleured in special machines. After this, the beans are roasted to bring out the chocolate favour. Then, they are shelled and ground to produce chocolate liquor. Finally, the liquor is made into chocolate candy or cocoa powder.

Tạm dịch

Lúc đầu, trái cây sau khi thu hoạch được lên men từ ba đến chín ngày để làm chết hạt và chuyển thành màu nâu. Sau đó, hạt được sấy khô dưới ánh mặt trời. Tiếp theo, các hạt được bào chế trong các loại máy đặc biệt. Sau đó, các hạt được rang để mang hương vị sô cô la. Sau đó, chúng được bóc vỏ và nghiền nát để tạo ra chất lỏng sô cô la. Cuối cùng, chất lỏng được làm thành kẹo sô-cô-la hoặc bột cacao.

3. Practice

Rewrite the snetences (Viết lại câu)

1. Is it alright if I take some photographs?

Would you mind...............................................

2. Nobody has used this room for many years.

This room...............................................

3. It is two months since I saw her.

I haven’t...............................................

4. Tax free goods can be bought before you get on the plane.

You...............................................

5. The repairman is going to repair my car next week.

We are going to have...............................................

6. “We like this place,” the tourists said.

The tourists said...............................................

7. It was such an interesting film that we watched it several times.

The film...............................................

8. “Where are you going next weekend?” An said to Hanh.

An asked...............................................

4. Conclusion

Qua bài học này các em cần ghi nhớ một số từ vựng sau

  • ferment: lên men
  • shell: bóc vỏ
  • liquor: chất lỏng
  • log: khúc gỗ
Ngày:01/10/2020 Chia sẻ bởi:

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM